Facebook

Vanaf ongeveer 1992 doen wij in de winter mee aan de MTB-tochten in Noord-Holland. Al vanaf de eerste tocht van de Kaaitjesroute (in 1999) zijn we daar ook bij. Al die jaren was het geen probleem om op 1 dag in het jaar op een stukje gras of dijk te rijden.

De MTB-tochten die door gezamenlijke wielerclubs in de  herfst/winter periode georganiseerd worden
zijn altijd iets waar wij naar uitkijken.

Dit omdat deze tochten erg uitdagend zijn en dat is wat je als mountainbiker wilt. Ook kom je op plekken waar je anders nooit mag fietsen.

Mountainbiken in Noord Holland is daardoor goed mogelijk. Je wilt uitdagingen qua hoogteverschillen, zwaarte en kilometers.

Het vaste parcours van Schoorl is erg uitdagend, maar na de bosbranden ook ernstig beschadigd. Een nieuw parcours was in de maak maar wordt i.v.m. vergunningen tegengehouden, terwijl ze wel 100 hectare bos willen omzagen en hier stuifduinen van te maken. Wat zal er dan een zand in de achterliggende dorpen terecht komen!

Het verbrande gedeelte is al één groot stuifduin en daar lijden alle overige bomen en aangelegde paden onder en er liggen geregeld bergen zand op. Hierdoor ontstaan er voor de recreatieve fietser gevaarlijke situaties.

De georganiseerde tochten van Petten en de Langste van Noord Holland zijn mooie tochten die voeren door bos en duinen en waar vele vrijwilligers bij betrokken zijn. Daar mogen wij na al die jaren op sommige plekken niet meer fietsen. Daarbij moet je bedenken dat zo’n tocht om 9 uur start en met een uurtje zijn alle fietsers alweer voorbij. Tjonge wat een overlast!

Met andere tochten, zoals Winkel,  doen wij ook al vanaf het begin (1999) mee. Altijd goed georganiseerd, afwisselend leuk rijden door de polder en afhankelijk van het weer: zwaar tot zeer zwaar. Prachtig crossen door het echte Noord-Hollandse landschap. Nu (na 17 jaar!) krijgt de organisatie geen vergunning meer omdat de dijkjes (gras) eronder zouden lijden. Ik denk zelf (ben hovenier) dat dit wel zal meevallen, gras herstelt snel en er wandelen ook mensen, er lopen schapen en rijden tijdens de schouw zware machines op .

Laten alle partijen nou in overleg blijven, dan moet er toch veel meer mogelijk zijn .

We moeten met iedereen de “natuur” delen; paardrijden, wandelen, hardlopen en fietsen. Het moet toch samen kunnen?

Krantenartikel Noord-Hollands dagblad over het weigeren vergunning Kaaitjestocht.


IJsclub Ursem

Kaaitjestocht, zondag 19 februari 2017 GAAT DOOR!

Achter de schermen is er hard gewerkt aan alle voorbereidingen om de kaaitjestocht van een nieuwe uitdagende route te voorzien. Het is ons gelukt om er weer een mooie route van te maken met nieuwe uitdagingen in zowel de 25 als 40 km. De start en inschrijving is weer als van ouds bij de voetbalkantine, Bosstraat 94, in Winkel en er kan gestart worden tussen 09.00 en 09.30 uur. Voor maar  € 6,- kun je al meedoen en leden van de NFTU of KNWU krijgen zelfs € 1,- korting.

De catering is dit jaar in Kolhorn waar de deelnemer verwent wordt met een beker warme bouillon en een krentenbol. Uiteindelijk eindigen we weer bij de voetbalkantine waar en gelegenheid is om de fiets af te spuiten en de inwendige mens weer op krachten te brengen middels een kop warme snert en een klein borreltje hoort ook tot de mogelijkheden. De kaaitjestocht is de afsluitende tocht van de MTB Noord-Holland kalender. Traditie getrouw vindt de verloting van de STORM STRANDBIKE tijdens het gezellig nazitten plaats. Om mee te dingen naar deze mooie fiets moet je wel minimaal 8 ritjes van de MTB Noord-Holland kalender gereden hebben.  Wij hebben er zin in, we zien jullie graag op 19 februari in Winkel!!