texel001texel002Zondag 27 november organiseert Wieler Sport Texel met medewerking van Staatsbosbeheer,  Natuurmonumenten en diverse agrariërs weer een toertocht over Texel voor de ATB.

Bijzonder is dat er deze keer naast de 30 en 50 kilometer afstanden ook een 40km en 70km variant is. Een extraatje van WS Texel omdat de geplande rit van oktober geen doorgang  kon vinden.  Tevens geen ‘eenvoudige’ ravitaillering meer, maar een iets luxere variant (met kwark-bolletjes, krentenbollen, fruit, soep, ontbijtkoek en limonade).  Start is in Den Helder bij HRTC DOK (vertrek in colonne om 08:00 en 09:00  naar de boot) en aanvang vanaf het bovendek van de boot waarbij men een fraai parcours aangeboden krijgt om volop van de Texelse natuur te genieten. Stukken die door bos, duinen en over strand voeren. Zelfs de vuurtoren (vanaf Krimbos) krijgt men te zien bij de 70 km route. Start van de 70 km variant overigens ALLEEN voor de groep die de boot van 08:30  uit Den Helder neemt, dus wees op tijd!

De Texelse deelnemers kunnen inschrijven in het wachtlokaal van de TESO op de veerhaven.

Op de boot loopt het bij de terugreis voor de deelnemers van de vaste wal iets anders… Om 12 en 13u terugreis blijven zij op het bovenautodek. Dat is om de salon schoon te houden. Er is op het autodek  een eenvoudig buffet ingericht, met verlaagde tarieven voor soep, koffie, thee en koek.

Benno Dros maakt foto’s die na afloop via de site www.wstexel.nl te zien zullen zijn.

Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is verplicht voor alle deelnemers.