Tot onze spijt moeten we berichten, dat de tocht op Texel door allerlei omstandigheden niet door kan gaan.

Behalve problemen met het samenstellen van een attractieve route en de daarbij behorende vergunningen werd de organisatie door de TESO ook opgedragen 6 vrijwilligers in te zetten op de veerboot die de mountainbikers van Texel terugbracht naar Den Helder. Dit was het gevolg van het gedrag van enkele mountainbikers, die ondanks het verzoek niet met vuile fietskleding naar het restaurant te gaan, dit toch meenden te moeten doen. De organisatie op Texel zag en ziet geen kans om nog eens 6 extra vrijwilligers op de been te brengen. MTB Noord Holland vraagt dan ook met klem aan de deelnemers van de eerstvolgende Texel tocht zich te houden aan de op dat moment geldende regels en dat is niet in de modderige fietskleding naar het restaurant te gaan op de TESO-boot.

Uiteraard gaat de tocht op 27 november 2016 gewoon door.